Jak se u nás slaví Vánoce :)

Neobyčejný den je to za každé situace, u nás je však extra neobyčejný

Vánoce jsou svátky klidu, což se bohužel o našich říct nedá. Kimík mě nenechá v klidu a já i na Štědrý den s ním musím lítat po venku, kapr nenechá v klidu našeho Kimečka a náš Alfíček je věčně fascinován stromečkem. Přesto si svátky užíváme naplno.

Vánoční atmosféra u nás nastala již v pondělí 22.prosince. S Jančou od Roxy jsme se i se psíky vydali na dlouhou procházku do pole, předali si dárečky a potom jsme přisli k nám. Rox i Kimána jsem strčila do vany a začala jim umývat tlapky. Akis je zvyklý, stojí jak hluchý dveře, ale Roxince se to moc nezamlouvalo. Když v tom najednou, klika cvakla, dvéře letí, táta vchází do dveří. A v ruce drží tašku s kaprem.

Rychle jsem Kimču dosprchovala, abychom mohli napustit vanu pro našeho kapříka. Kimísek hned spozoroval neznámý element a začal u vany nasýsat, jakýže objev jsme mu to přinesli. Já s Jančou jsme seděli v pokojíku, Rox u dveří, kde byl zavřený náš kočičák (čičinka Roxinka by nám ho prvně oškubala a není vyloučeno, že i spořádala) a Kimík u vany, kde se vzpamatovával kapr.

Janča odešla, šli jsme ji s Akimkem doprovodit, ale jakmile jsme přišli domů, dobrovolně zamířil do koupelny a šel zjistit, zda tam ten zázrak pořád plove. Celé odpoledno probíhalo asi tak, že Kimík lítal ode mě do koupelny a kňučel na mě, abych se šla na kapříka dívat s ním. Když jsme se obětovala a sedla si na vanu, přičemž mi těch třepajících se pět kilo sedělo na klíně, přidal se k nám i Alfínek. Když jsem odmítla, Kimeček si uraženě vyskočil na židličku a na rybu se díval sám. Fotky bohužel nemáme, protože můj starý foťák se nějakým způsobem dozvěděl, že pod stromečkem čeká nová zrcadlovka a tak nějak přestal fungovat.

Večer jsme kapříka museli dát do lavóru, abychom se mohli osprchovat. Kimík u něj seděl a nestrácel z něj oči. Přitom se třepal a opět mě otravoval, abych tam seděla s ním. To už měl odvahy více a začal kapra kousat do ploutví. Když jsem mu naznačila, že zaživa toho kapra jíst nebude (on ho chudák nebude jíst, ani když bude na talíři), vymyslel si novou taktiku usmrcení té němé tváře a rozhodl se, že mu vypije celý životní prostor. Občas se netrefil a lízl si i do kapra. Je to nechutné, ale rybinou páchne dodnes.

Potom putoval kapřík zase do vany a Kimík se přemístil k vaně. Na noc jsme zavřeli koupelnu, aby ten pes náhodou nespadl za kaprem a kdo by ho potom foukal. Kimíšek se jako tradične neurazil, naopak se rozhodl, že bude u koupelny nocovat. Dlouho mu to nevydrželo a tak začal pochodovat od koupelny za mnou a ode mě zase do koupelny, jakoby si myslel, že nevím co po mě chce. Kdykoliv jsem se pohla, celý šťastný utíkal ke koupelně. Já mu tam bohužel neotevřela a tak si šel po půlnoci celý smutný lehnout a nedobrovolně usnul.

Následující den jsme přinesli stromeček a začali zdobit. Alfánek nezklamal a jako každý rok se nám pletl pod nohama a zkoušel, která baňka si s ním bude hrát. Kimánka stále nepřestalo bavit sedět na stoličce u vany a pozorovat jen občas se hýbající rybu. O to víc byl pak zklamaný, když se najednou taťka zavřel v koupelně a když jsme ho tam potom pustili, kapr už tam nebyl. Následujících několik týdnů tomu nechtěl uvěřit a neustále kontroloval vanu, jestli se tam jeho kamarád záhadně neobjevil.

A je to tady! Štědrý den! Rok jsme čekali a najednou je to tu. Kimík se vyspinkal do růžova a od rána mi nedal pokoj. Kdykoli jsem někam šla, kousal mě do noh, nosil mi hračky a neustále kolem mě poletoval. Dopoledne Kimouše vyvenčil taťka a odpoledne jsem s ním šla já a šla s námi aj Ivča s Puntíkem. Je to neuvěřitelné, ale začalo sněžit!!!

Prozatím u nás probíhá den poklidně a už se všichni moc těšíme na večer. Ježíšek má pro nás letos nachystaou kopu dárků. Tak si všichni užijte Vánoce a vše nejlepší do nové sezóny!

Web vytvořila Denisa Lajmarová - Design udělala goodfriend - 2009